Annonse

UKENS SPØRSMÅL

Hvilke symptomer merket du før du fikk vite at du har cøliaki?

Jeg var mye plaget med magen, men tenkte egentlig bare at »alle hadde vondt i magen hver dag». Hehe, idiot. Men det var spesielt ille om kveldene, da hadde jeg ofte så vondt at jeg måtte gå å legge meg, og magen var oppblåst som i måned 7 av et svangerskap. Det som egentlig var grunnen til at jeg oppdaget det var fordi jeg hadde så sykt lite energi, og ble veldig veldig sliten raskt. Dro derfor til legen for å sjekke dette, og fikk påvist jernmangel, blodmangel og vitaminmangel. Noe som ofte er et symptom på cøliaki ettersom kroppen ikke tar opp noe næring om man får i seg gluten som allergiker. Følte ikke at jeg ble så mye bedre, og tok derfor nye tester som sjekket for cøliaki/laktose-allergi. Fikk utslag på cøliaki i blodprøvene, og fikk bekreftet dette noen måneder senere på gastroskopi!

Hei! Jeg og kjæresten min skal til bali i sommer. Er veldig redd edderkopper, spesielt store. Så du noen slike når du var i Bali eller på Gili?

Hei, åh så heldige dere er!! Nope, jeg så ingen edderkopper 🙂 Kanskje en bitteliten en på kanskje 1-2cm  Gili, men så ingen som var større enn det. Heldigvis! Så det trenger du nok ikke å bekymre deg for!!

Hei, lurer på om du soler deg med badedrakt? Haha… jeg syntes badedrakt er så sykt fint, men den skilla er jo ikke heeeelt å sikle etter…

Halloen!! Nei, jeg soler meg ikke med badedrakt om jeg planlegger å ligge i solen i mange timer. Skillet er jo som du sier ikke helt optimalt, men badedrakt er SÅ fint, og for min del – veldig fint på bilder! Men jeg kan godt ha på badedrakt om jeg er ute i solen i en liten periode, og de er jo veldig fine å ha i både skjørt og shorts.

Hvor dyrt er det egentlig å kjøpe seg leilighet i trondheim? Spesielt i midtby-området? Elsker bloggen din!! Klem <3

Åh, så koselig!! Tusen takk <3 Hmm, pris varierer veldig her i Trondheim. Når jeg kjøpte leilighet gikk de fleste 2-roms leilighetene på rundt 30-40 kvadrat i sentrum til 2,2 – 2,7 millioner. 3-roms leilighetene kommer raskt oppe på rundt 3 – 3,5 millioner.

 

Er du flink til og spare? Sånn at du har råd til ting du har lyst på? Isåfall hvordan sparer du?

Jeg er ganske flink til å spare vil jeg si, samtidig som jeg er flink til å bare beholde lønna på brukskontoen min hehe.. Blogging er jo ganske variabelt i inntekt, men har jeg en god måned setter jeg av litt under halvparten til sparing. Jeg må jo også huske å »spare» til skatt og moms ettersom jeg betaler det på slutten av året, og ikke underveis. I tillegg så er jo det jeg betaler på lånet mitt hver måned en form for sparing. Så det blir endel leilighetsutgifter og avsetting til skatt, så det er ikke alltid det blir så mye igjen å spare av. Nå i år har jeg jo vært en del ute og reist, og da har det ikke blitt like my sparing. Men har jeg »rolige» måneder bruker jeg egentlig veldig lite penger, og shopper lite, og setter dermed av mer på sparekontoen. Nå er jeg i sparemodus ettersom jeg sparer til oppussing av ny leilighet, og da er det mer motiverende å overføre mye på sparekontoen!

Hvor er de leopard slippersene du hadde på deg i Bali fra? Finner de ikke på nelly?

De er fra Nelly, men det er vel over 2 år siden jeg kjøpte de der.. Så de er nok utsolgt, buhu!!

 

Skal du studere?

Jeg har søkt årsstudium og bachelor i psykologi på NTNU til høsten, men tror egentlig ikke at jeg kommer inn heh.. Og det suger for jeg har SÅ lyst til å gå det!!!

Jobber du fortsatt på Høyer? 

Akkurat nå har jeg »permisjon» ettersom jeg ville gå all-in på bloggen det siste halvåret mens jeg fortsatt kunne, og dermed ha større frihet til reising og spontane prosjekter. Men jeg er fortsatt ansatt ja og har mulighet til å ta på meg noen vakter om jeg har lyst!! 🙂

Hvordan reagerer du på gluten nå?

Jeg blir helt rasssdårlig, av svært få mengder. Så jeg var visst mer allergisk enn jeg trodde, hehe.. Jeg fant ut at det kanskje ikke var drinken på 17-mai jeg ble dårlig av, men grillingen på hytta dagen etter. Det var visst hvetemel i grill-oljen, og da var det vel gjort. Da blir jeg dårlig i 3-4 dager hvor magen bytter på å være oppblåst/vond eller super-uggen med full toalett-sprint. I tillegg får jeg skikkelig utbrudd i huden i ansiktet, noe som bruker lang tid på å gå over. Det ser ut som mild form for akne, og er kanskje det jeg synes er aller aller verst. Huden har så mye å si.. Så jeg snubler og lærer enda, og får det fortsatt ikke helt til enda jeg er i måned 5 av cøliaki-livet. Blir så oppgitt og motløs!

Spørsmål til neste uke? Stor blåmandagsklem fra mei 

Annonse