Annonse

SLUTT Å KATEGORISER KVINNEKROPPEN!

Til dere som har skrevet det jeg har satt i hermetegn – dette er IKKE en utblåsning eller hat mot noen av dere. Alle disse kommentarene var godt ment, og jeg forstår på mange måter hvor dere kommer fra. Men dere MÅ lære dere hva som kan gjøre vondt, og hva som på mange måter blir feil ovenfor det JEG står for i dag og kroppsdebatten vi diskuterer i dag. Dette er heller ikke ment som et søker-sympati innlegg. Jeg vet hvor jeg står i dag, og jeg liker kroppen min akkurat som det er uansett hva alle andre mener og sier. 

Dere mener det sikkert godt når dere skriver at jeg »er et godt forbilde fordi jeg viser at man ikke trenger å være tynn for å være fin». Dere mener det sikkert også godt når dere skriver at »WOW, pluz size model!!» og »SÅNN skal en ordentlig modell se ut». Jeg klarer likevel ikke å la være å henge meg opp i det, la det gå inn på meg på en måte som gjør meg trist ovenfor dagens syn på kvinnekroppen. 

Ja, så har man kanskje pupper, rumper, lår og mage og believe me – jeg elsker det. Jeg ville ALDRI vært forut selv om jeg synes mange andre kroppsfasonger er minst like fin på hver sin særegne måte. Men jeg er pisslei av at vi hele tiden skal kategorisere hverandre. At »plus size» får sine egne avdelinger, sine egne sider i moteblader og sine egen runway-shows. Det at »plus size» har fått en egen label gjør meg i bunn og grunn fysisk uvel. Det er med på å fortelle de modellene og kundene det gjelder at det er unormalt. At de ikke hører hjemme på »vanlige» moteshow og »vanlige» klesbutikker. HVORFOR er jeg i deres øyne en »plus size model» på bildet over når kroppen vår kommer i SÅ mange forskjellige fasonger og størrelser at det burde vært umulig å plassere de innenfor de ulike kategoriene? 

Jeg er dødslei av at vi hele tiden skal søke etter den u-eksisterende idealkroppen. Jeg er dødslei av at vi er altfor raske med å kommentere hvordan hverandre ser ut, for så å kategorisere om vedkomne er for tynn, for tykk, utrent eller rett og slett bare uoppnåelig plastic fantastic. Jeg er lei av at jeg blir »hedret» fordi jeg går fram som et godt forbilde ettersom jeg »viser at man kan være vakker selv om jeg har noen ekstra kilo på kroppen». Jeg er lei av at tynne jenter blir shamet og rakket ned på dersom de deler det samme bildet. Har vi virkelig ikke kommet lengre i 2017 enn at vi tåler å se ulike fasonger og størrelser uten å fuckings skulle plassere alt innenfor normalt/unormalt, fint og ikke fint? Livet handler om SÅ mye mer. Så SLUTT å plasser kvinnekroppen innenfor de ulike, motbydelige kroppskategoriene og fokuser på det som er viktig. Det som er viktig er å ha en sunn og velfungerende kropp UANSETT fasong, vekt og størrelse. »Beauty comes in all shapes and sizes» er et jævlig cheesy uttrykk jeg kvier meg for å skrive – men wow for en sannhet det ligger i det. Og jenter – slutt å sammenlign kroppen deres med alle andres. Vi er alle forskjellige og unike, og det er ingenting som er mer sexy enn det å være stolt av hvordan man ser ut. 

Annonse