Annonse

BALI GUIDE

Da var det dags for å skrive min lille Bali-guide! VELDIG etterspurt, og beklager for at den ikke har kommet tidligere! Håper dere får noen tips, og bare spør i kommentarfeltet om dere lurer på noe ♥

MIN BALI GUIDE

ULUWATU 

De første dagene var vi i Uluwatu, og det er nok en av de plassene jeg vil anbefale sterkest om man skal til Bali! Det er ikke FOR by-travelt, men det er likevel masse koselige smågater rundt omkring med restauranter og gode muligheter for å låne scooter og kjøre rundt på egen hånd. Uluwatu hadde definitivt de fineste solnedgangene, og her er det massevis av fine strender å besøke!!!

Karma Beach

Her er stranden vi var på helt i starten av turen, hvor vi tok en »heis» ned til stranda. Fikk supermange spørsmål om hvor det var, og her har dere svaret. Karma Beach! Det tilhører et hotell, så om man skal slå på stortromma kan man jo booke noen netter der. En veldig liten strand, men kritthvit og superfin. Med sakkosekker og solsenger, og superbra oppfølging på servering av mat og drikke. Anbefaler å booke solsenger i forkant, så slipper dere å stå i venteliste der!

PS: Her må dere betale noen kroner for å komme ned på stranda om dere ikke bor på hotellet! 

  –

CANGGU

Canggu minner litt om Uluwatu med tanke på byfølelsen, men her er det ikke såå mange strender å skryte av. Med mindre jeg har gått glipp av noe!! Lei en scooter og kjør rundt i de små gatene – her bugner det av gode restauranter og cafeer med organisk, vegansk, glutenfri mat. Og rom for litt shopping! Vi leide et hus her, og det anbefaler jeg virkelig. Berawa skal være et superkoselig område i Canggu å bo i!

Cafe Organic
Koselig cafe i Canggu med masse gode juicer, smoothier & bowls.

Bilde: Milkywaysblueyes

GILI TRAWANGAN
Å ha et par dager på Gili-øyene er absolutt å anbefale! Book reisen med BlueWater Express – de henter deg på hotellet, fikser alt til båtturen, og kjører deg tilbake dit du skal. Gili har helt nydelig strand, men noe »grønnske» og store stener i vannet, til min store skrekk haha, og shitloads av fisker. Her er det koselig å leie sykler og bare farte litt rundt på øya, for her er det ingen biler eller scootere. Vi holdt oss langs strandkanten hele tiden, og bevegde oss ikke inn i »kjernen», noe som var like greit! Vi bodde på Pearl of Trawangan, og hadde to veldig fine dager 🙂


Kayu Cafe & Pituq Cafe
Gili har masse kafeer som fokuserer på typ juicer, smoothiebowls, toast, glutenfri & vegetariansk mat. Disse to likte vi veldig godt, men forbered dere på lang ventetid på maten, hehe.

JIMBARAN
Jimbaran ble jeg veldig positivt overrasket over, og minner veldig mye om Uluwatu. Superfine solnedganger og masse fine strender!! Absolutt verdt å besøke 🙂

Rock Bar
Hit må dere dra om dere er i Jimbaran – men book på forhånd!! Superkul restaurant og bar som ligger på små, utstikkende »terrasser» like ved stranden. Å ha siste kveld med solnedgang her var helt magisk!

NUSA DUA

Om man ønsker en rolig strand-ferie er Nusa Dua superfint!! Det er ikke spesielt mye å gjøre da, så det blir ganske sånn at man holder seg på de gigantiske hotell-resortene. Noe som kan bli litt kjedelig i lengden kanskje. Vi hadde det superfint her uansett, og strendene var helt nydelig! Men jeg ville nok ikke lagt hovedfokuset på ferien her.

UBUD

Her var ikke vi, rett og slett fordi vi ikke rakk det, men den dagen jeg skal tilbake til Bali må jeg dra dit. Det ser SÅ fint ut!!! Veldig regnskog-feeling, og hvor koselig er det ikke å bo omringet av masse grønne planter, og bare spise digg mat?

Såå.. om du planlegger en tur til Bali i nærmeste fremtid er jeg først og fremst dødssjalu, fordi det er den fineste plassen jeg noensinne har vært på!! Om man har noen uker i Bali er det SÅ lett å komme seg rundt på de ulike plassene, det er maks en time i taxi hit og dit. Jeg ville prioritert Uluwatu, Canggu & Ubud egentlig. Og Gili eller Nusa Dua for noen dager med fine strender!

VALUTA & TAXI 

Ellers er det litt forvirrende med valutaen ettersom en smoothie bowl koster typ 100 000 rupiah. Men ingen fare hahha, for det tilsvarer 57 kroner. Så her går man rundt STINN av penger føler man, og føler at alt er svindyrt når det egentlig er dødsbillig. Og book alltid taxi med Bluebird. Vi lastet ned appen, og de var billig og kjørte alltid uten noe kluss.

OM JEG SKAL TILBAKE TIL BALI

Den dagen jeg skal tilbake til Bali vil jeg nok en gang være der rundt 2 uker. Det synes jeg var perfekt! Jeg ville startet med 4-5 dager i Ubud ettersom jeg ikke fikk sett det denne gangen, også ville jeg hatt 4-6 dager i Uluwatu. Fått sett enda mer av plassen, og besøkt enda flere skjulte strand-skatter. Også noen dager i Canggu eller Jimbaran. Det er de 3 plassene jeg fikk mest »Bali-feeling» av, og som kombinerte strand og byliv på best mulig måte. Jeg ville kanskje også hatt noen dager i Seminyak for å se det også – ser ut som de har en god del shopping OG fine strender og beach clubs. Ah, SO MUCH TO DO, SO LITTLE TIME.

Dere kommer til å elske Bali!! Dødsfint, og verdens hyggeligste, mest service-innstilte mennesker <3

Annonse